Кои аксесоари трябва да притежава вашият автомобил

Кои аксесоари трябва да притежава вашият автомобил
След като купите автомобил, скоро ще откриете, че има някои аксесоари, без които не можете. Такива аксесоари покриват широка област на приложение, но като цяло те спомагат за лесното използване и поддръжка на вашия автомобил.

1. Задна камера

Резервната камера е много удобен аксесоар, тъй като ви позволява да карате на заден ход, без да напрягате врата си, докато гледате отзад.

Камерата също така ви позволява да виждате скрити или слепи петна в задната част, за да можете внимателно да паркирате автомобила си, без да се блъскате в нещо.


2. Огледало за слепи петна

Огледалата със слепи петна са много рентабилни начини за подобряване на безопасността при шофиране. Съставен от малко огледало, което се побира върху огледалото на крилото, това устройство ви предоставя по-широко зрително поле, така че да елиминира слепите петна при смяна на лентите, сливане с трафик, заден ход или паркиране.


3. Зарядно за акумулатор

Един от задължителните автомобилни аксесоари, тъй като никога не знаете кога акумулаторът на колата ви остави.

Вместо да минавате през неприятностите да потърсите друг шофьор, който да ви помогне да стартирате колата си с просто вземете зарядно за акумулатор, за да ви помогне да се върнете на пътя, ако случайно вашата батерия се изтощи.


4. Система за контрол на налягането в гумите

Името основно казва всичко. Система за наблюдение на налягането в гумите е електронна настройка, която е проектирана да следи налягането на въздуха в гумите в реално време, така че да ви помогне да поддържате правилното ниво на налягане за безопасно и ефективно шофиране.


5. Манометър за налягане в гумите

Манометърът на налягането в гумите е като недостига на автомобилни инструменти и аксесоари – силно подценен, но изключително важен.

Въпреки че с този аксесоар можете само да проверявате налягането на една гума наведнъж, тя не изисква инсталация, което го прави малко по-лесен за използване.


6. Зарядно за кола

В този модерен свят, не можете без телефона си. Тези устройства по принцип съдържат целия ни живот в тях и те ви помагат да поддържате връзка за постигане на важни уговорки и получаване на информация в движение.

Мощността е единственият ограничаващ фактор и когато сте на път, наистина ще оцените дали имате зарядно за кола за вашето устройство. Този компонент се включва към порта за запалка за цигари и осигурява захранване чрез USB порт.


7. OBD2 скенер

Скенерите OBD2 ви позволяват да сканирате, диагностицирате и отстранявате проблеми с автомобила, които обикновено са посочени на таблото с помощта на различни знаци. Този тип скенер е особено изгоден, тъй като използва стандартен формат, който е съвместим с широка гама превозни средства.


8. FM предавател

Ако стереосистемата на колата ви е от преди години, има вероятност да няма функции като Bluetooth, USB или Aux свързаност, което ограничава възможностите ви за забавление.

Въпреки това, с FM предавател, можете да промените това, като излъчвате FM сигнали, съдържащи аудио от вашите устройства, така че стереосистемата да ги избере и да прожектира звука, като използвате високоговорителите на автомобила.


9. Прахосмукачка

Поддържането на чистотата в колата ви е много важно, но в някои от скритите области това може да бъде трудно да направите ръчно, освен ако нямате прахосмукачка за кола. Този аксесоар основно работи като почистващия уред в дома ви, но има определени функции, предназначени за почистване на автомобили в интериора.


10. Стелки за пода

Като част от поддържането на чист интериор на автомобила, трябва да се монтирате в подходящи подложки, които ще предотвратят появата на мръсотия и отломки до пода, а също така са лесни за отстраняване и почистване.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *