Най-вълнуващите професии свързани с пътувания и приключения

Най-вълнуващите професии свързани с пътувания и приключения
За онези, които са спонтанни, най-големите вълнения идват от това, че виждат нови места, работят в екзотични местности или научават за различни култури.

Добрата новина е, че има начини да правите всички тези неща и да осигурите приличен живот в същото време. Ако копнеете да се местите от място на място, вижте тези вълнуващи работни места за мъже и жени, които обичат да пътуват повече от всичко друго. 


Пилот на самолет 

Необходимо е много летателно обучение и опит, за да се намери работа като пилот на самолет. Но не можеш с нищо да сравниш това, като да видиш изгрев на 35 000 фута или да летиш високо над зрелищно шоу с  фоерверки или над гръмотевична буря. Пилотите на самолет могат да съчетаят тръпката от летенето високо над земята с радостта да пътуват до дестинации по целия свят. Фактът, че те са отговорни за безопасността на пътниците, просто увеличава адреналина. Един стандартен полет може да бъде доста рутинен или дори скучен, но ако  нещо се обърка, адреналинът ви се покачва максимално. 

Средна заплата – $ 169 5660 


Круизен управител 

Някога мечтали ли сте за кариера в морето? Круизните директори отговарят за всички забавления на борда на круизен кораб. Те организират певци, танцьори, комици, игри с бинго, викторини и други, всички тоа, докато плават до различни пристанища по целия свят. Като най-важният член на корабния персонал, вие сте постоянно в светлината на прожекторите; трябва да сте очарователни, енергични и дипломатични, особено когато се занимавате с недоволни пътници. Но ако наистина сте добри, наградите могат да бъдат големи. 

Средна заплата – от 3000 до 7000 долара на месец 


Пътуваща медицинска сестра 

Ако имате приключенски дух, обичате да предоставяте грижи за пациенти и харесате идеята да можете да избирате къде живеете и работите, може да искате да станете регистрирана сестринска сестра и да станете пътна медицинска сестра. Болниците в цялата страна наемат пътуващи медицински сестри, за да работят на краткосрочни временни договори. Работата идва с доста готини предимства: Вие виждате различни градове, плащат ви жилищни и пътни разходи и получавате заплата, която обикновено е по-висока от тази на редовните медицински сестри. 

Средна заплата – 75 510 долара (сред всички регистрирани медицински сестри)  


Тур оператор

Създаването на запомнящи се ваканции за хората може да бъде вълнуващо приключение. Туристическите ръководители водят групи на организирани турове, които могат да бъдат от няколко дни до няколко месеца. Представете си, че ще вземете група, за да обядвате в Айфеловата кула или да се любувате на Гранд Каньон. Не всичко е забавление и игри – вие сте дежурни 24 часа в денонощието и трябва да се справите с неочаквани закъснения и проблеми с пътниците – но всичко това си струва, да видите света докато работите е страхотно. 

Типично заплащане – до $ 400 на ден 


Инструктор по парашутизъм 

Ами ако можете да направите кариера от любимото си хоби, носещо ви тръпка? Да се демонстрира на хората как да скочат от самолет и да се приземят на земята може да бъде върховната работа. Инструкторите за скайвинг използват знанията си за свободните падания и кацанията, за да създадат безопасни, но вълнуващи преживявания за своите ученици. Ако сте пристрастени към адреналина, нещото като парашутизъм може да е кариерата за вас. 

Средно годишно заплащане – 44 960 долара


9 професии, които можете да направите вълнуващи 

Описаните по-горе работни места вероятно са едни от най-често срещаните, които ви идват на ум, когато мислите за вълнуващи кариера. Но истината е, че всяка работа може да накара адреналина ви да тече, ако пленява въображението ви и ви кара да се вълнувате да отидете на работа. Всичко зависи от вашите собствени интереси и страсти. Ето няколко по-малко очевидни кариери, които могат да ви спечелят : 


Уеб дизайнер 

Помислете колко вълнуващо би могло да имате кариера, която да съчетава творческа артистичност и технически знания. Уеб дизайнерите измислят иновативни начини да подобрят онлайн изживяването на потребителите и да прокарат границите на възможното. 

Средна заплата – 75 5802 долара 


Гримьор 

Чрез креативното приложение на козметиката гримьорите могат да трансформират актьор или актриса в почти всеки тип персонаж, необходим за постановка на сцена или екран. Работата зад кулисите на филмови или театрални сцени и изработката само на правилния външен вид за всеки изпълнител може да бъде истински стимул за адреналин. 

Средна заплата – 72 0302 долара Личен готвач 

Подготвяте ли се за предизвикателството да планирате и приготвяте уникални и вкусни ястия за частни клиенти? Личните готвачи проектират персонализирани менюта, събират съставки и готвят храна в домовете на клиентите си. Всяка нова работа може да бъде вълнуващо творческо начинание. Така че защо не изкарате някакво кулинарно обучение ако готвенето е ваша страст ? 

Средна заплата – 67 266 долара 


Автомонтьор на спортни коли 

Очаровани от бързите коли? Увеличаването на производителността на моторни двигатели в състезателни автомобили може да бъде невероятно вълнуваща работа. Екипите на моторните спортове са очевидни потенциални работодатели, но бихте могли да намерите възможности и в сервизи за ремонт и компании за продажба на части. 

Потенциална заплата – 66 950 долара  


Аудио инженер 

Използването на високотехнологични инструменти за създаване на най-добрия възможен звук за музикални записи, театрални представления, телевизионни продукции и дори спортни събития може да бъде огромна тръпка. Аудио инженерите създават оптималната комбинация от гласове, музика и звукови ефекти, за да постигнат перфектния тон за всеки проект. 

Средна заплата – 63 5002 долара 


Организатор на събития 

Уверете се, че дадено събитие изчезне без крачка може да бъде вълнуващо изживяване. Организаторите на събития трябва да организират и координират детайлите зад сватби, фестивали, турнири, модни ревюта, партита и други. Това е плаваща работа с много разнообразие. 

Средна заплата – 53 7302 долара 


Фитнес треньор 

Желаете ли да се занимавате с високо енергийна работа, която включва да помагате на хората да подобрят благосъстоянието си чрез физическа активност? Бихте могли да превърнете страстта си към упражнения и здравословен живот във вълнуваща и възнаграждаваща кариера като фитнес треньор. 

Средна заплата – 44 5680 долара 


Изберете своя път 

Има много вълнуващи кариери, в различни области, според интереса. Помислете какво би направило работата ви вълнуваща. Имате ли необходимите умения, за да изпълните амбициите си?

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *