Покривало за кола

Покривало за кола

За много хора гаражът е лукс, така че държат колата си навън, изложена на капризите на времето през цялата година. Силните ултравиолетови лъчи на лятното слънце се спускат върху екстериора на автомобила, причинявайки избледняване на боята. Дъждовната вода преминава през външността и с течение на времето може да започне да корозира всяка чувствителна или незащитена зона.

Дъждовната вода може също да изсъхне върху боята и да причини неприятно зацапване с вода, което, ако остане на пряка слънчева светлина, може да бъде трудно да се отстрани. Силните ветрове носят със себе си замърсители, които имат абразивен ефект и да влошат качеството на покритието във времето, а екстремните студени условия карат колите ви да бъдат изложени на замръзване, сняг, лед и дори градушки.

Един от най-добрите начини за защита на вашата кола е с покривалото за нея. Покривалата за автомобили са важни, дори и за тези с покрит паркинг. За щастие, са евтини и преносими. Те са общ и ефикасен начин да защитите външността на колата си от драскотини, обезцветяване и други вреди. Един от най-добрите начини за защита на вашата кола е покривалото за нея.

Колата е една от най-скъпите и полезните ви вещи. Без нея преминаването наоколо би било много по-трудно, ако не и невъзможно. Колата ви дава свобода, така че защо да не я защитите колкото е възможно повече? Автомобилни щети и кражби на превозни средства могат да се появят навсякъде, но използването на покривало за кола, може да защити вашия автомобил и от двете.

Ето няколко причини, поради които трябва да използвате покривало за кола.

За щастие, използването на автомобилно покритие може да осигури добра защита на вашия автомобил. Когато вятърът духа, дори и да е само лек вятър, той може да отчупи клонки, малки камъчета и мръсотия срещу колата ви, което може да увреди колата ви или да я надраска. Ожулванията на мръсотията и други отломки могат, с течение на времето, да започнат да избелват боята на вашето превозно средство, оставяйки го да изглежда  избеляло.

Как да изберете подходящото покривало за кола :

Разбира се, лекият вятър е най-малко вредният каприз на времето. По време на бури има тежки ветрове, които издухват големите клони върху колата ви, плюс тежкия дъжд, градушката и в случай на торнадо или ураган. Колата ви може да понесе сериозни щети по време на тези бури, но прикриването на автомобила Ви ще предотврати голяма част от тях.

Покритието за автомобил е полезно дори през лятото. Директната слънчева светлина и топлината могат да доведат до влошаване на външността. Така че покриването на колата има а и и през по-топлите месеци. Ултравиолетовите лъчи от слънцето също могат да повредят колата ви. Външната боя ще започне да избледнява, както и тапицерията ви. Пластмасата на таблото ви може дори да бъде отслабена толкова много ако сте в пряка слънчева светлина, че да започне да се разбива.

Защита срещу кражби и вандализъм

Покривалата за кола правят нещо повече от това да запазят колата ви в безопасност от времето. Те също така предлагат защита от кражба на превозни средства. Когато крадец вижда кола под покривало, той осъзнава няколко неща. Първото е, че те няма представа дали вашата кола си струва риска. Да, хората са по-склонни да покриват много скъпи коли, но тъй като всяка кола се ползва от защита на покритието, има и шанс, че ще прикрият колата си само за да открият, че управлявате по-старо превозно средство, което не си струва риска, който да предприели.

Фактът, че те трябва да свалят покрива на колата, е само по себе си възпиращ фактор. Отнема време, и колкото повече крадецът излиза на открито, толкова по-вероятно е някой да го забележи и да се обади на полицията.

Дори и да не искат да откраднат колата ви, винаги има шанс да разбият прозореца и да вземат каквото имате вътре. Покривалото за кола запазва съдържанието на вашия автомобил скрито от случайни наблюдатели, така че има по-малък шанс някой да реши, че трябва да разбие колата ви и да открадне вещите ви.

Други общи ползи от използването на покритие за кола

В допълнение към защитата на колата от времето и от крадците, покривалото има няколко други практически приложения. То може да държи насекомите далеч от колата ви. Някои насекоми ще се опитат да гнездят в ауспуха на вашия автомобил, под капака и навсякъде, където могат да получат достъп. Покривалото на автомобила ще ви помогне да ги държите извън вашия автомобил.

Животните също могат да се опитат да влязат в колата. С покривалото за автомобил ще предпазите капака и покрива от драскотини. Котките особено обичат да се качват на колите, но катериците и други животни също могат да скочат върху капака. Техните малки нокти могат лесно да повредят боята.

Други живтни, които могат да увредят колата ви са птиците. Ако трябва да паркирате на открито под дърво, много вероятно е автомобилът да получи няколко птичи екскременти, ако не го покриете. Възможно е също така да намерите дървесен сок на вашето превозно средство. Покривалото за кола може лесно да бъде измито или избърсано, така че няма нужда да се притеснявате за поддържането му.

И не на последно място, автомобилното покритие спира хората лесно да повредят колата ви. Те няма да могат да ходят покрай него и да го надраскат с ключовете си, например или да счупят страничните огледала. Макар че се надявате хората да не правят това от уважение към собствеността ви, хората го правят.

Покритието за кола е малка инвестиция както в парите, така и във времето, но както виждате предлага защита от различни проблеми, което си струва и ви осигурява спокойствие.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *