5-те най-добри места за приключения на открито за пристрастените към адреналин и случайни ентусиасти

5-те най-добри места за приключения на открито за пристрастените към адреналин и случайни ентусиасти


Търсите приключение на открито? Независимо дали търсите спокойни разходки през живописни гледки или вдигаща активност, подхранвана от адреналин, със сигурност ще го намерите в някоя от опциите, изброени долу.

Завладяване на белите водни бързеи на Аляска

Маунт Маккинли, най-високият връх в Северна Америка, Аляска е безспорно един от лидерите на страната в приключенията на открито.

Шест милиона акра дива земя на Националния парк Денали предлага широки възможности за разглеждане на диви животни, алпинизъм, каране, катерене с лед и други дейности.

Реките Алшак и Татшеншини преминават покрай грандиозни ледници и айсберги и образуват бурни условия на бяла вода. Ще видите и диви животни по бреговете на реките, като мечки и мечки гризли. Тези реки бяха класирани като едно от първите 10 места за рафтинг с бяла вода в света от National Geographic.


Скално катерене по каньоните на Невада

Много хора се сещат за ивицата в Лас Вегас, когато си представят Невада, но това може да ви изненада: Тя обхваща впечатляващ масив от пустини, каньон и езеро, които подхранват мечтите на любителите на открито и ги оставят с отворена уста.

От каньона на Red Rocks, разкошно пешеходно и скално катерещо място, разположено на около 20 мили от ивицата Лас Вегас, до езерото Мид, най-големият резерват в САЩ, жителите на градовете ще обичат възможността да станат воини през уикенда. По-далеч от светлините на града, Valley of Park разполага с образувания от пясъчник от праисторическата епоха, докато езерото Тахо предлага страхотни условия за ски и сноуборд.


Плъзгане над планините на Тенеси

Вкъщи в част от Апалачия пътека, участък от планините Син хребет и Национален парк Големите димни планини (който върви по границата на Северна Каролина), Тенеси привлича любители на открито, които се наслаждават на къмпинг, туризъм, колоездене, риболов и дори такива дейности извън пътя, докато се плъзгат над планините. Държавният център Ocoee Whitewater, част от Националната гора на Чероки, дори беше домакин на олимпийско състезание по рафтинг с бяла вода през 1996 г.


Шнорхелинг за морски костенурки и корабокрушения във Флорида

Интересувате се от гмуркане с шнорхел, плаване или опознаване на тропическа дива природа? Не гледайте по-далеч от Флорида, щатът с привидно безкрайна брегова линия.

Насочете се към тих остров с мека вибрация, като остров Анна Мария или Сиеста Ключ, или се насладете на по-градска среда в Кий Уест или Маями.

Плувците, които са любители на дивата природа, ще бъдат особено изненадани оот идеалните условия за гмуркане и сноркелинг в Националния парк Сух Тортугас, дом на цветни коралови рифове и техните живи риби и морски костенурки, както и 300 вида птици. Районът също е известен за стотици корабокрушения, които можете да видите само на няколко метра под водната повърхност.


Каяк в Тексас

Столицата на Lone Star State, Остин, е смятана от списание Outside като един от най-добрите градове в Америка, благодарение на това, че можете да практикувате каяк, колоездене, бягане или плуване по време на вашата обедна почивка.

Barton Creek Greenbelt, разполагащ с 800 декара пустиня, лежи в сърцето на града, както и Паркът Zilker от 351 акра, предоставящ на Остин много отворено, обществено пространство за спорт на открито.

А пустинята Чихуахуан в Западен Тексас е повече от просто чудесно място за къмпинг: Всяка пролет река Пекос се влива в 60-километров участък от бързеи от клас III през тази пустиня, което я прави чудесна скрита дестинация с бяла вода.

Рио Гранде е друга популярна река за рафтинг с бяла вода, по-специално 120-километровата секция, която протича през Националния парк Биг Бенд, където любителите на открито могат да видят стени на каньона, диви цветя и други пейзажи, които ще ви удивят.


Като допълнителен бонус всички пет от тези държави нямат данък за туристи. Ако сте жител, това означава, че може да запазите повече от трудно спечелените си пари за планинска експедиция, каране на каяк, уикенд със сноуборд или друго приключение на открито, което желаете.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *