9 най-екстремни спорта в света

9 най-екстремни спорта в света

    9-те най-екстремни спорта в света

Екстремните спортове са термин, използван за спортове, които изискват от участниците да покажат значителни умения и физически способности, докато са подложени на значителен риск от физическо увреждане. Също така се наричат ​​екшън спортове, агро спорт или приключенски спортове, те включват високо ниво на физическо натоварване и специализирана екипировка и обикновено включват и скорост и / или височина като фактори. на многото опасности, които съществуват. Те не са доволни от нормалните спортове и от радостите, които предлагат, като се отдадат на игри, които пускат сърцето им и кръвта им се изпомпва яростно. Една грешка може да доведе до животозастрашаваща травма или в повечето случаи до смърт, но тези спортисти не са обезпокоени в похода си към славата в нетрадиционен спортен свят. Те редовно издържат на тези опасности, за да задоволят собствените си решения, докато очароват и осигуряват солидна развлечение на зрителите, които плащат добри пари, за да го гледат.

Тук са 10-те най-популярни екстремни спорта, изброени в определен ред:

♦ Качване на вулкан с борд

Докато повечето нормални хора биха избягали от активен вулкан, няколко търсачи на тръпката се отправят към и след това надолу по вулканите. Сравнително неясният екстремен спорт, известен като вулканичен борд, привлича хиляди спортни ентусиасти, които пътуват до планината Серо Негро в Никарагуа, за да получат адреналиновото си решение.

Участниците се обличат в защитни костюми, скачат на дъска, изградена от шперплат и Formica, и се спускат по склона на вулкана със скорост до 50 мили в час.


♦ Сърфиране на влак

Сърфирането с влак е обичаен начин за каране на влакове в Индонезия и Южна Африка, но опасната дейност придоби популярност като екстремен спорт в Германия през 2005 година.

Както подсказва името, хората се изкачват встрани или в началото на движещ се влак или метро и “сърфират”. Не е изненадващо, че спортът е незаконен в много страни и е причината за няколко смъртни случая.


♦ Крокодил скокове с бънджи

Тези бънджи скокове не са за хора със слаби сърца. Както подсказва името, той включва скокове на главата в пълни с крокодили води и е популярно в Австралия.

По-рано тази година вирусният видеоклип включваше една млада австралийска жена, която попада във водите на река Замбези, пълна с крокодили, докато се опитва да скочи. За щастие, тя оцеляла.


♦ BMX Racing

BMX Racing е един от най-популярните велосипедни спортове в света. Той е създаден през 70-те години и произлиза от вече съществуващите състезания по мотокрос, с които все още има много сходства.

BMX дебютира като медален спорт на Летните олимпийски игри в Пекин през 2008 г., когато бе санкциониран от санкциониращия орган на Union Cycliste Internationale. Той е широко популярен сред жените и мъжете на възраст между 19 и 40 години, с професионални звания, съществуващи и за двата пола.

Неравномерният и различен терен на специално построените извънпътни пътеки го прави опасен спорт за състезателите и има много инциденти, които са довели до травми, завършващи с кариера. Въпреки опасенията обаче, това е изключително популярен спорт в Австралия, Канада, Великобритания, Франция, Италия, Холандия, Япония и САЩ.


♦ Highlining

Височината е основа в ходенето по въже, но на много по-голяма височина. В този екстремен спорт хайлайнерът трябва да върви от една точка до друга на въже с ширина инч и да няма опора освен предпазен колан, който е свързан с въжето. Въжето се простира на разстояние от около 30 метра, като събитието се провежда на скала на хиляди фута над земята.

Тръбният материал от найлон прави въжето по-разтегливо от стоманения кабел, но също така го прави по-гъвкав, което го кара да се люлее много повече. Това затруднява хайлайнера да премине без да падне.
Липсата на предпазна мрежа и възможността да се нараните, въпреки наличието на предпазна кола, правят тази дейност опасна за преследване, въпреки че екстремната й природа привлича много ентусиасти, които търсят прилив на адреналин.


♦ Ледено катерене

Леденото катерене е доста подобно на скално катерене в много аспекти, но включва катерене на ледени водопади, замръзнали водопади, скали и покрити с лед скални плочи. Той е много популярен сред хора, които живеят на места с екстремни зимни условия. Алфа лед и воден лед са двата различни вида лед. Те се намират съответно в планините и скалите и изискват различни инструменти за мащабиране на всеки тип.
Преди 20-ти век ледените катерачи трябваше да се справят с много въпроси като създаването на собствена опора. Те преоткриха спорта, като създадоха ново устройство, което да позволи закрепването на зъбен нокът към обувките за катерене. Този „крампинг“ замени конвенционалния метод на „стъпково рязане“, който беше използван в миналото, и оттогава доведе до голям напредък в развитието на ледено катерене.

Спортът е станал много по-безопасен с времето, но все още крие много рискове. Необходими са много фитнес и концентрация, за да се справите с ледените студени условия, а малък пропуск означава, че инцидентът просто чака.


♦ Wingsuit Flying

Специалният гащеризон помага на джъмпера да се плъзга във въздуха по-лесно

Летенето на Wingsuit е спорт, който включва летене във въздуха с крилатен костюм. Той е присъствал от началото на 20-ти век, въпреки че популярността му се е увеличила в съвременната епоха с въвеждането на сегашния крила.

Костюмът “птица” увеличава повърхността на джъмпера чрез използване на тъканта между краката и ръцете, което му позволява да изпита значителен подем по време на полет. Той има съотношение на плъзгане от 2,5 метра за спускане, което позволява на джъмпера да се плъзга надолу към земята, след като скочи от високата точка. Полетът завършва с разгръщане на парашут, така че крилото може да бъде насочено безопасно до крайната дестинация.

Екстремната природа на спорта прави достъпа до него тежък за всеки нормален човек. Минимум 200 скачащи парашути са необходими, за да могат да участват в летателни апарати на крила, което го оправдава като един от най-опасните и екстремни спортове в света.


♦ Свободно катерене
Алекс Хонолд е един от най-добрите свободни катерачи в света, дори печели оскар с филма си “Free Solo”.

Свободното соло или свободно соло катерене е екстремен спорт, подобен на скално катерене, но без обезопасителни въжета, сбруи, предпазни средства или поддържащи устройства. Това е свободен стил на катерене, който има много общо със силата и способността на катерача.

В този спорт, алпинистите трябва да могат да поддържат интензивна концентрация, за да се предпазят от падане. Те също трябва да могат да поддържат теглото си, използвайки само пръстите на ръцете и пръстите на краката, което прави цялото преживяване физическо изискване.

Съществуват много рискове, свързани със спорта, включително разхлабени терени и непостоянно време. Един малък фиш може да означава смърт за катерач и въпреки очевидните си рискове, свободното соло видя, че много ентусиасти го приемат заради скоростта и простотата на спорта.


♦ BASE Jumping

103 джъмпери от 20 държави участваха в Международния скок на кулата през 2013 г. в Куала Лумпур

BASE Jumping е оценен от мнозина като един от най-опасните развлекателни спортове в света. Той е от дълго време, но е популяризиран от режисьора Карл Боениш през 1978 г., който изписва първите скокове, за да използва парашути с въздушен параван и техниката за следене на свободното падане. BASE е всъщност набор от инициали, които са за сграда, антена, пролет и земя.

Спортът споделя много прилики с скачане с парашут, но се различава в контекста на височината на скока. Когато джъмперите паднат от фиксирана структура, те не остават с много време да издърпат парашута и да осигурят безопасно кацане в сравнение с това, когато скачат от самолета за да се потопите в небето.

Той има обезпокоителна смъртност от смърт на 2317 скока, което го прави забранен спорт в много страни. Въпреки това, популярността му се увеличава непрекъснато, което се дължи на повече изображения на спорта в пространството за забавления.


admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *