Йога – чудесен начин да започнете деня си

Йога – чудесен начин да започнете деня си
Практикуването на основни йога позиции може да ви даде правилния старт на деня.

Основи на йога

Йога позициите, наречени асани, са основната физическа част от йога практиката. Въпреки, че йога позите са вид упражнение за вашето тяло, те също са много повече. Самата дума йога е от санскрит, древен индийски език, и се отнася до обединението на ума и духа. Йога започва в Индия преди повече от 3000 години и все още се практикува днес за здравето на ума, тялото и духа. Утринната йога практика е чудесен начин да получите енергия за предстоящия ден.


∴ Поза Cat-Cow Pose

Представянето на котешка крава е страхотно утринно протежение на гърба ви. “Тази позиция на йога отваря цялата гръбнака”, казва Жаклин Корсо, психотерапевт и сертифициран инструктор по йога в Кейп Код, Масачузетс. За да влезете в тази йога поза, трябва да слезете на четири крака. Докато гледате в тавана, оставяйте гърба си надолу към пода, докато вдишвате. След това, докато гледаш надолу към пъпа си, извиваш гърба си като котка и издишваш. “Опитайте се да направите това движение за една или две минути”, казва Корсо.Ако някога сте виждали разтягане на куче, знаете как Долно кучето е получило името си. Това е стандартна йога поза, въпреки че не всички начинаещи могат да го направят, казва Корсо. За тази позиция започнете с ръце и колене, с колене директно под бедрата и ръцете леко напред на раменете. Натиснете обратно, като вдигнете колене от пода, като държите ръцете си прави, и вдигнете опашната си кост нагоре. Протегнете петите към пода, за да удължите прасците. “Тази йога поза отваря задната част на тялото и е много енергизираща. Тя трябва да се държи за около 30 секунди до една минута,” добавя Корсо.


∴ Warrior One

“Воин Едно е положение, което означава и стимулира силата и силата”, казва Корсо. Започнете с изправено изправяне и след това спуснете левия си крак назад 3 и половина до 4 фута. Завийте дясното си коляно, така че е точно над глезена. Повдигнете ръцете си директно над вас, достигайки силно и погледнете нагоре.Тази йога поза простира гърба и долната част на тялото. “Може да бъде напрегнат за ръцете, които се държат високо във въздуха. – добавя Корсо, задръжте за 30 секунди до една минута, след това повторете позициите на краката.


∴ Warrior Two

Warrior Two е подобен на Warrior One, но ръцете се държат настрани, с глава напред, а задният крак е под ъгъл от 90 градуса, вместо да се обърне леко. “Както при всички йога позиции, дишането е важна част от упражнението”, обяснява Корсо. “Всъщност йога без дишане и медитация е просто упражнение за разтягане. Можете да преминете през поредица от утринни участъци за около 20 минути или да добавите периоди на медитация и да имате сутрешна йога сесия, която трае един час или повече. . ”


∴ Extended Side Angle

Позиция с разширен страничен ъгъл е друга позиция на йога, която подобрява силата, гъвкавостта и стойката. Тази поза е особено добра за разтягане на тялото и за укрепване на краката. “Без значение каква е позицията на йога, важно е да се разбере, че йога привлича енергия от вътрешността на тялото. Физическото движение събужда тялото”, казва Корсо. В тази поза краката се разпространяват като във Войни 2, но торсът се завърта настрани с една ръка, насочена към тавана, а главата гледа нагоре. Когато дясното коляно е сгънато, дясната ви длан ще бъде засята на земята извън коляното, а лявата ви ръка ще се издигне нагоре, така че от лявото стъпало до лявата ръка има права линия. Задръжте за около минута и след това повторете от другата страна.


∴ Tree Pose

Това е постоянна йога поза, която помага да се поддържа баланс и укрепване на краката. За да влезете в позата на дървото, застанете изправен и след това преместете тежестта си на десния крак, като донесете подметката на лявото стъпало до дясната вътрешна част на бедрото. Ако не можете да балансирате с крака на бедрото, опитайте да поставите крака върху телето – просто избягвайте да поставяте крака си на коляното. Ръцете се държат в молитва над гърдите. “Тази йога позиция изисква баланс и концентрира ума”, казва Корсо. Опитайте се да задържите тази поза за минута или две и след това да преминете към другия крак.


∴ Camel pose

Camel Pose освобождава енергията в гърлото, гърдите и сърцето. “Тази йога позиция е за междинни или напреднали практикуващи,” казва Корсо. “Важно е да запомните, че не всеки може да направи всяка йога поза перфектно, но йога може да се адаптира към способностите на всеки човек.” За да влезете в позицията, започнете в положение на колене. Горната част на тялото постепенно се огъва назад, докато ръцете се изтеглят назад, ръцете се докосват до ходилата на краката, а главата се разтяга напълно. Задръжте за 30 секунди до една минута. За промяна на начинаещите, в положение на колене, просто наклонете горната част на тялото си назад, като държите ръцете си на бедрата, докато почувствате опъване в краката си.


Ако искате да получите наистина добра сутрешна йога, включете тази йога поза в рутината си. “Seated Twist ще излъчи цялото ви напрежение като извиване на влажна кърпа”, казва Корсо. Започнете с изправени крака. Сгънете коленете си, поставете краката си на пода и след това плъзнете левия си крак под десния крак към външната страна на дясното бедро. Поставете външния край на левия крак на пода. Вашият десен крак трябва да бъде над лявата, с десния крак, който стои на пода извън лявото бедро. Дясното коляно е насочено директно нагоре към тавана Горната част на тялото се завърта, доколкото раменете и талията ви позволяват да се обърнете. Задръжте за около 30 секунди и след това продължете по друг начин.


Йога може да се прави по всяко време на деня, но сутрешната йога е чудесен начин да събудиш тялото си и да получиш енергия. “Невъзможно е да не забележите промяната в ума и тялото си след йога”, казва Корсо. Не всеки има гъвкавостта да влезе във всяка йога поза. Помислете за сертифициран инструктор по йога, който започва от пози, които отговарят на вашите способности.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *